Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koho .týždeň odporúča voliť

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Ak si v .týždni myslíme, že niekto je najlepší kandidát, hovoríme to. Urobili sme to pri každých voľbách, a robíme to aj teraz – .týždeň odporúča voliť Zuzanu Čaputovú alebo Františka Mikloška.

Koho .týždeň odporúča voliť Natália Ložeková / natalialozekova.sk

pre odporúčanie voliť Zuzanu Čaputovú alebo Františka Mikloška máme dva dôvody. Prvý je sloboda, druhý osobnosť oboch kandidátov.

Najprv k slobode – v .týždni sme presvedčení, že prvé kolo prezidentských volieb má byť, až na výnimky, slobodnou voľbou medzi viacerými dobrými ponukami. Tá výnimka nenastala, na extrémistu s oportunistom to v druhom kole nevyzerá, akokoľvek sa o to Harabin so Šefčovičom snažia. Odmietame tiež mentalitu, v ktorej je vzdávanie sa hlavným obsahom predvolebnej diskusie. Vidíme dvoch dobrých kandidátov a ctíme si slobodu, nie strach či kalkul.

A teraz k obom kandidátom.

František Mikloško celým svojím životom dokazuje, že by bol dobrý prezident. Za komunistov prejavil odvahu ako málokto, po roku 1989 rovnako. Pred rokom 1989 zorganizoval Sviečkovú demonštráciu, po roku 1989 sa postavil proti Mečiarovi. Je verný katolík, ale vie podržať arcibiskupa Bezáka proti celej hierarchii a nijako neskrýva chyby svojej milovanej cirkvi. Je konzervatívec, ktorý je priateľom liberálov a spájanie oboch svetov má za svoje poslanie. Je spätý so svojím národom, ale miluje Európu a odmieta akýkoľvek nacionalizmus. Patrí k hviezdnej stredoeurópskej lige Václava Havla, Arpáda Göncza a Tadeusa Mazowieckeho. Ako prezident by bol František Mikloško pýchou Slovenska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite