Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vyliečme ju

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Podľa mňa by mali každého človeka raz za päťročnicu hospitalizovať. Nie pre chorobu. Božechráň! Nech sme všetci silní a zdraví. Ale kvôli ľuďom a udalostiam okolo. Aby sme boli vnímavejší.

Vyliečme ju Natália Ložeková / natalialozekova.sk

keď ležíte v nemocnici, každá správa, telefonát, každá návšteva vám je tisíckrát vzácnejšia. Neprehliadnete žiadne gesto. Nepohrdnete horalkou ani bábovkou od starkej, ktorú niesla vlakom cez celú republiku. V sterilizovanom prostredí chutí všetko dvojnásobne! Platí to aj o tlači. Časopis nikdy nikde nelistujete tak hltavo ako na nemocničnom lôžku. Ešte aj článok o histórii jablčného octu čítate nahlas celej nemocničnej izbe, lebo je to nepochybne najvzrušujúcejšia časť dňa, hneď po zavádzaní čípkov do zadku.

Zistíte, že sestrička, ktorá vám už o šiestej ráno prikladá jemnú dlaň na čelo, je na nohách od tretej v noci. Býva totiž v Šali a do Bratislavy to má hodinu vlakom. Z Hlavnej stanice kráča ďalších 40 minút peši. „Aj ušetrím, aj si prevetrám hlavu.“ Vôbec si nesťažuje. S úsmevom celý deň zaháňa bolesti druhých. Či bola niekedy pri mori? „Syn bol so známymi. Nech zažije on, nech vidí svet.“ Obetavá mama. Samoživiteľka. Mamou v nemocnici bola aj ďalším. Veď aj o mňa sa starala ako o vlastnú. Sestry ako ona sú srdcom zdravotníctva. Tým najdôležitejším orgánom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite