Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Môj život s hokejistom

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Budík má zvoniť o piatej, ale on už 4:59 vstáva z postele a po špičkách namieri do kúpeľne. Voda tečie pomaly, aby netiekla hlasno. Po pár minútach studenej vody vylezie zo sprchy.

Môj život s hokejistom Natália Ložeková / natalialozekova.sk

oblečie sa. Spraví raňajky sebe aj polovičke. Pri raňajkách a najsilnejšom presse prečíta všetky noviny. Ona zdvihne pokrčenú tvár z vankúša a čuduje sa jeho otázkam o politike. „Nič si o tom nemyslím, lebo ešte spím,“ vyhýba sa dialógu. Nastaví svoju tvár zrkadlu a hádže na ňu rôzne filtre od mejkapu po úsmevy. On jej dá pusu a s ďalšou kávou v ruke vyráža do 200 kilometrov vzdialeného českého mesta. 

Každý deň má tréning. Vrátane soboty a nedele. V pondelky majú sem-tam voľno, keď sa vyhrá zápas. Zápasy sú trikrát do týždňa. Utorky, piatky a nedele. Ak chce vidieť frajerku, ktorá býva 200 kilometrov ďaleko, po zápase sadne do auta a o jedenástej večer jej klope na dvere. Aby stihol ranný tréning, od frajerky vyráža pred šiestou. Obaja sú vďační za pár hodín spolu. Nefrflú, lebo vedia, že žijú život, kde si každý z nich plní svoje sny. Cestovanie je daň za to. 

Cez víkendy za ním jazdí ona, aby mohla počas zápasu nahlas kričať jeho meno. S ostatnými manželkami hráčov sa prekrikujú. Keď partner niektorej z nich strelí gól, akoby ho strelila ona sama. Perie sa jej našuchorí ako pávovi a vystrelí ju zo sedadla, aby presvedčivým gestom poslala bozk na ľad, tľapla si s ostatnými manželkami, stihla vytiahnuť telefón a zaznamenať, ako dav skanduje jeho meno.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite