Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb píše Marošovi Šefčovičovi

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Dobrý deň, pán Šefčovič, ďakujem Vám, že kandidujete do verejnej funkcie. Táto možnosť je ovocím novembra 1989 – a ja dúfam, že Vy ste si ten dátum predsa len všimli. Ale dovoľte mi, aby som aj ja využil jednu slobodu.

Štefan Hríb píše Marošovi Šefčovičovi Tomáš Somr/SITA

neviem, či viete, ale tu na Slovensku máme unesený štát. To je taký, v ktorom štátne orgány neslúžia spravodlivosti a všeobecnému dobru, ale len vybranej skupine ľudí. Vec sa má u nás tak, že keď občan podvádza a porušuje zákony, väčšinou ho neminie trest, ale keď podvádza a porušuje zákony člen vybranej skupiny, nestane sa mu nič. Neviem, či sa Vám to do Bruselu donieslo, ale tu sa na takú situáciu ujali termíny „náš človek“ a „skutok sa nestal“.

Vážený pán eurokomisár, minulú jar ste mali iste veľa práce s európskou energetikou, takže Vám možno trochu ušlo, že tu bol zavraždený novinár a jeho snúbenica. A stalo sa to práve pre systém „náš človek, skutok sa nestal“, ktorý si ktosi vysvetlil tak, že to bude platiť aj na objednávku vraždy nepohodlného novinára. Nijako Vás nepodozrievam, že by ste čo i len tušili, kto tu tento systém zaviedol a doviedol do dokonalosti. A zrejme sa k Vám pre pracovnú zaneprázdnenosť eurokomisára nedostala ani správa, kto tu po vražde vytiahol antieurópske konšpirácie o dlažbových kockách, Sorosovi a prevrate zo zahraničia. Veď preto Vám píšem. Ale ešte predtým, než Vám to prezradím, chcem Vás informovať, že Slovensko po vražde dvoch mladých ľudí neostalo ticho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite