Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto ohrozuje slovenskú štátnosť

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

To, čo sa deje okolo Ústavného súdu, znovu raz ukazuje, že Slovensko neohrozujú tí, na ktorých ukazoval najskôr Mečiar a teraz Fico s nacionalistami a extrémom, ale oni sami.

Kto ohrozuje slovenskú štátnosť Natália Ložeková / natalialozekova.sk

jedna vec je o štátnosti rečniť, zadúšať sa ňou, držať sa pri hymne za srdce a snívať o tisícročných dejinách, a celkom iná je budovať štát každodennou snahou, nápadmi, férovosťou a prácou. My na Slovensku sme sa rýchlo naučili to prvé, no posledné dni pripomenuli, že až zúfalo nevieme to druhé.

Ak sa má štát, spravodlivosť v ňom a dôvera k nemu budovať, jeho reprezentanti musia byť príkladom. Musia, na tom je založená západná civilizácia osobnej zodpovednosti. Takže ak chceme, aby sa tu menej podvádzalo – lebo to je snaha o budovanie štátu – vrcholní predstavitelia Slovenska nesmú podvádzať. A ak sa to občas stane, lebo sme slabí ľudia, usvedčení lídri musia odísť. Lebo to je úcta k štátu. 

Lenže Andrej Danko ani po oneskorenom verdikte akademikov z Banskej Bystrice neodišiel. Aký je teda jeho príklad všetkým študentom a všetkým občanom Slovenska? Celkom jasný – nech vám nikdy nejde o štát, férovosť a spoločné dobro, lebo váš osobný záujem je viac. Je to teda príklad, ktorý priamo nabáda na neúctu k Slovenskej republike.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite