Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Resoty očami Michala Oláha: Najkrajšie obdobie roka

.michal Oláh .stĺpčeky .resoty očami Michala Oláha

V decembri dvíham všetky telefóny s úsmevom. Od prvých dní mesiaca nie je deň, aby nám niekto neponúkol pomoc.  

Resoty očami Michala Oláha: Najkrajšie obdobie roka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na Vianoce sa vždy tešíme celý rok. Dodajú nám energiu na zvyšných jedenásť mesiacov. Pre našich chlapov je to najkrajšie obdobie roka. Jedla, oblečenia a zábavy majú viac, ako dokážu užiť. Cítime sa ako v krátkom nemom filme, keď preberáme od neznámych ľudí pri zelenej bráne koláče, oblečenie či trocha peňazí. Dvadsať dní vianočného obdobia je vlastne takou rozprávkou, v ktorej sme všetci ku sebe štedrí. Potom príde Nový rok, Traja králi a vydýchneme si. Je po charite. 

Po vypätí všetkých síl, ktoré vložíme do našich zverencov, dobrodincov, triedenia oblečenia, potravín, účtovníctva a zvládnutia začiatku zimy, je to trochu úľava. Prídu bežné dni s chorobami, smrťou, trápeniami, malými radosťami a každodenným bojom o prežitie. Chlapi opäť trávia dni zavretí v izbách s mizernými dôchodkami, dlhmi a nejasnými vyhliadkami do budúcnosti. Bezcieľne sa túlajúc chodbami prežívajú samotu svojich zlomených  životov so sileným úsmevom pri pohľade do očí. Pár minút rozhovorov denne je pre nich slabou náplasťou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite