Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

2018

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Bol to prelomový rok. Vo februári prišla vražda novinára, jar priniesla plné námestia a koniec premiéra, na jeseň bol odsúdený Bašternák a zadržaný Kočner. Niečo sa pohlo.

2018 Natália Ložeková / natalialozekova.sk

kľúčovou udalosťou roka 2018 bola vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. A to hneď z troch dôvodov.

1. Vražda ukázala, kam až zašiel únos štátu. Objednanie vraždy novinára znamená, že Slovensko nie je krajina práva a spravodlivosti, ale štát temných prepojení, ktoré umožňujú takú beztrestnosť, že ktosi sa už nebál siahnuť ani na život mladého redaktora. To je najhoršia správa roka.

2. Reakcia verejnosti na vraždu, plné námestia, postoje umelcov, vedcov či farmárov a celoročná aktivita mladých ľudí Za slušné Slovensko ukázali, že Slovensko môže a už aj chce byť lepšie. To je najlepšia správa roka.

3. Po vražde a tlaku verejnosti odstúpili ešte na jar predseda vlády aj minister vnútra a už na jeseň prišlo odsúdenie Bašternáka, väzba Kočnera a vypočutie Bödöra. To znamená jediné – že únos štátu ešte nie je dokonaný a nezvratný. Vraždou novinára bola prekročená hranica nielen vo verejnosti, ale aj v mnohých policajtoch, prokurátoroch a sudcoch. To je najnádejnejšia správa roka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite