Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry Hermany: Otvorené dvere

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

Každý rok to tak býva. Jeden deň v roku sa škola chce ukázať v čo najlepšom svetle: Deň otvorených dverí. Aj na našej škole sa také deje. Viac sa tešia študenti než učitelia. Lebo vyučovanie prebieha tak ako každý iný deň. Rozdiel je len v jednom – všade sú otvorené dvere. A to naozaj.

V triede sestry Hermany: Otvorené dvere Natália Ložeková / natalialozekova.sk

pre istotu sú otvorené všetky dvere, nielen vchodové. A tak učiteľ učí, akoby sa nič nedialo, len žiaci v ten deň nedávajú na nič pozor. Každá trieda má otvorené dvere, a tak počuť aj kolegu z vedľajšej triedy, aj anglický dialóg z tej tretej a ešte určite niečo ďalšie z inej triedy. Bonus sú zvedavé deti a ich rodičia, ktorí sa prišli pozrieť na Deň otvorených dverí.

Prichádzajú a odchádzajú podľa záujmu o určitý predmet, pozerajú sa žiakom do pracovných listov, pýtajú sa učiteľa. Inokedy vhodne alebo nevhodne zasiahnu do výkladu. Učitelia sa na nič nehrajú, nepripravujú si veci, ktoré nerobia bežne. Jednoducho musia len vydržať to, že ich študenti stále otáčajú hlavou, pozdravia kamaráta z ulice či známych z vchodu. A potom sa tešia na prestávky, kde hľadajú toho svojho budúceho prváka od Starej Ľubovne po Veľké Kapušany, povedia mu všetky pozitíva i negatíva školy, a samozrejme ho nastrašia nezdolateľnými prijímačkami. Učitelia sa len usmievajú a myslia si svoje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite