Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fico je aspoň taký nebezpečný ako Mečiar

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Podvaly vyklepkávajú svoju minimal music. Som na ceste do Košíc. Deň pred výročím novembra 1989 sa tu znova koná demonštrácia Za slušné Slovensko. Cestu si hradím sám, nik mi neprezradil číslo Sorosovho účtu.

Fico je aspoň taký nebezpečný ako Mečiar Natália Ložeková / natalialozekova.sk

časťou svojho srdca som Košičan. V tom meste som sa učil žiť slobodne. V roku 1977 sme tu vystavili obrazy kritizujúce totalitnú moc. Výstavu zakázali. Bola vraj protištátna. Eštebáci nás vypočúvali. Potrestali ma vyhodením zo školy.

Keď poslanec Fico obvinil organizátorov mítingov Za slušné Slovensko, že za Sorosove peniaze organizovali štátny prevrat, pričom sa priznal, že nemenovaná skupina, ktorú označil tajomným slovom „my“, organizátorov sledovala, keď si ich následne NAKA predvolala na výsluch, mal som pocit déjà vu. Dali by ste ich azda zavrieť, ak by to bolo vo vašej moci? Pán Fico, vaša prísna, trochu bledá tvár mi pripomenula voskové tváre mužov, ktorí ma v roku 1977 vypočúvali. Moc chápete rovnako ako vaši komunistickí predchodcovia. 

Zoči-voči som s vami hovoril iba raz. Pred mnohými rokmi, keď ste boli ešte neznámy politik. Vo VTV sme diskutovali o treste smrti. To bola vtedy vaša veľká téma. Niežeby ste verili v blahodarné účinky trestu smrti, zaujal vás fakt, že 77 percent Slovákov trest smrti podporuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite