Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Objektívom Terezy Nvotovej: Vadí – nevadí?

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Vadí – nevadí? Odkedy som túto hru hrala naposledy, ubehlo azda pätnásť rokov. Pri „nevadí“ sme sa buď bozkávali, alebo vyzliekali. Pri „vadí“ sme si kládli otázky o sexe. Keď sme tento víkend na oslave kamarátových 39. narodenín túto hru začali z ničoho nič opäť hrať, stala sa zvláštna vec.

Objektívom Terezy Nvotovej: Vadí – nevadí? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v obývačke sa povaľovala partia tridsiatnikov – ja s priateľom, single IT-čkárka, transgender kamarát, homosexuálny pár a matka dvoch detí. Po pár vtipných otázkach typu „mal si niekedy sex s ovocím?“ sme sa na dve hodiny zasekli vo vášnivej diskusii, keď som sa spýtala: „Chceš mať deti?“ Bol to akýsi moment uvoľnenia, všetci sme si zrazu spoločne priznali, že nás táto téma posledné roky prenasleduje.

Napriek tomu, že žijeme v dobe, keď rodičovstvo pre ľudí inej orientácie už nie je také strašné tabu, kvári nás nová spoločenská dilema. Pýtame sa sami seba, či je vôbec morálne vyrábať nových ľudí do blížiacej sa ekologickej katastrofy. Alebo či nie je príliš sebecké produkovať vlastné deti, ak je na svete toľko takých, ktoré nikto nechce?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite