Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V triede sestry Hermany: Všedné dni

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

Existujú aj také celkom obyčajné dni. Nič zvláštne nerobím, len obyčajne učím, obyčajne žijem. Lenže táto obyčajnosť má v sebe čosi neobyčajné. Aj v nej treba hľadať a ísť po dlhých schodoch až na dno svojej duše, aby sme tam spoznali sami seba. Obyčajnosť však môže aj zadusiť a bolieť.

V triede sestry Hermany: Všedné dni Natália Ložeková / natalialozekova.sk
nedávno som tu písala o teambuildingu s našimi deckami. Po ňom prišli dni, keď sa nedeje nič, len sa chodí do školy a len sa učí. To býva únavné. Sára to nezvládla; chcela pozornosť, akú mala predtým pri rôznych aktivitách. Nezvládla to ani Lenka, ktorá inokedy vôbec nehovorí, no zrazu mala chuť sa pohádať. Pre istotu sa pustila priamo do mňa. Lebo... má taký pocit. Potom sa zas Lucia potrebovala počas skúšania rozosmiať na celé vráta, len tak. Klára mala potrebu odcitovať ma úplne od slova do slova, aby to znelo zábavne. Noro sa potreboval uliať z hodiny a Rebeka zabudla ospravedlnenku. Ema neprišla do školy a namiesto Natálie sa zas prišiel ospravedlniť ocko. Lebo ona sa hanbí.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite