Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V triede sestry Hermany: Čo zaujímavé sa stalo v roku 1918

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .v triede sestry Hermany

Občas so Samom vedieme historické debaty. Naštuduje si materiál od výmyslu sveta a potom ma z toho skúša. „Pani učiteľka, a vy viete, že…?“ Keď neviem, významne mrkne na spolužiakov.

V triede sestry Hermany: Čo zaujímavé sa stalo v roku 1918 Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nikto z nich síce netuší, na čo sa Samo pýtal, ale tešia sa, keď sa aspoň chytím na tému a približne trafím obdobie. Učiteľ nie je google, ale treba, aby čosi vedel aj mimo svojho odboru.

Minule sme sedeli nad osmičkovými rokmi. Lebo veď Štúr. „Pani učiteľka, to predsa musíte vedieť.“ Keď sa ukážete ako partner do debaty, zrazu začnú padať nové a nové osmičkové roky. Rok 1968 sa mi opisoval najlepšie. Normálne som zavolala rodičom a popýtala sa ich na všetko, čo si z 21. augusta 1968 pamätajú. Predsa len, v tom roku sa narodil aj môj brat, takže o zážitky nebola núdza. V tomto boji so Samom som, pochopiteľne, zvíťazila. Mať dobrý a overený zdroj je vždy cesta k úspechu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite