Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Kto objednal vraždu

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Všetci teraz riešime, prečo by Kočner riskoval až tak, že si objednal vraždu novinára. Ale to je zrejme úplne nesprávna otázka. Namieste je skôr pýtať sa, prečo sa u nás vražda Jána Kuciaka už za priveľký risk nepovažovala.

Štefan Hríb: Kto objednal vraždu Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na pochopenie tejto vraždy si najskôr treba ujasniť, v akej krajine žijeme. 

Zo Slovenska bol na začiatku za účasti štátu unesený prezidentov syn a na konci rovno vládnym špeciálom občan Vietnamu. Beztrestne. Bol tu zavraždený Robert Remiáš. Beztrestne. Slovensko bolo počas mečiarizmu vytunelované a zúbožené. Beztrestne. Novinárom tu rozbíjali autá a ústa. Beztrestne. Mečiarovskí privatizéri sa stali váženými sponzormi a kmotrami politických strán, a dodnes profitujú zo štátnych zdrojov. Beztrestne. Polícia a súdy rozhodujúce kauzy nikdy nevyšetrili a neodsúdili, naopak, vždy boli pod takým vplyvom politických špičiek, že mýtny tender, milióny vlastnou hlavou, Branisko, Gorila, nákupy zbraní či bájna informatizácia prešli – beztrestne. Veci zašli až tak ďaleko, že už ani popieranie holokaustu a nacistické symboly a rasová nenávisť neboli potrestané, naopak, viedli rovno do parlamentu. Žijeme teda v štáte, kde nevládne zákon a spravodlivosť pre každého, ale dlhoročná nedotknuteľnosť vyvolených. Je to unesený štát.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite