Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľme si pozitívnych kandidátov

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Teraz, pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami, som zachytil dve školiace aktivity pre potenciálnych kandidátov. Jednu z nich som dokonca aj spoluorganizoval.

Voľme si pozitívnych kandidátov Natália Ložeková / natalialozekova.sk

boli potrebné ako soľ na chlieb s maslom. Pomáhajú nachádzať odpovede na otázky, nad ktorými by sa mal zamyslieť každý, kto zvažuje svoju kandidatúru. Otázky typu: Prečo ísť do volieb? Ako robiť kampaň? Ako budovať tím? Aké sú kompetencie starostov? Aké sú kompetencie poslancov? 

Doteraz tu nebolo nič. Viac informácií, viac zodpovedaných otázok zvyšuje potenciál mať v samospráve nové tváre. A verím, že nasiaknu tou správnou esenciou, lebo na to, ako byť dobrým starostom, primátorom, poslancom nestačí kurz či školenie. Na to treba tú správne namiešanú esenciu. Jej zloženie sa dá ťažko jednoznačne definovať, no možno ju objaviť v celom spektre dlhoročných starostov a primátorov. Aj preto sú opakovane volení.  Tak o čo tu vlastne ide?

Voľme si pozitívnych kandidátov. V našom okolí je veľa ľudí, ktorí sa od rána do večera budú sťažovať, ako nič nejde, nič sa nedá a všetko je nespravodlivé.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite