Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Máte číslo na Andrejov mobil?

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

České komunálne voľby sú o mesiac skôr ako slovenské a pri cestovaní to vidieť. Hnutie ANO premiéra Babiša minie na kampaň bezkonkurenčných 6 miliónov eur, takže všade narážate na podobný bilbord.

Máte číslo na Andrejov mobil? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vo všetkých veľkých českých mestách svieti to isté. Kandidát ANO na primátora si vyhŕňa rukávy alebo zapína gombíky belostnej košele, vedľa sa smeje telefonujúci Andrej Babiš a slogan hlása, že Prahu (Brno, Jihlavu...) „riešime priamo a hneď“, pretože Petr (Radek, Jirka ...) „má číslo na môj mobil“. Internetoví vtipkári sa predháňajú v parodických kolážach: na jednej sa končiaca pražská primátorka Krnáčová z ANO tvári kyslo pri nápise „Adriana číslo na môj mobil nikdy nemala“, na inej si superhrdina Thanos z Avengers vyhŕňa rukávy pod heslom „Prahu zničíme priamo a hneď“. Komentátori sa pozastavujú nad ideovou vyprázdnenosťou hnutia: už sa ani nezdržuje vysvetľovaním lokálnych programov, namiesto toho ponúka sen o dobrom generálnom tajomníkovi, ktorému stačí zavolať do Prahy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite