Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Napísal mi Václav Mika

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Dostal som list. No list, bol to skôr pokus, aby som si uvedomil, že pre Vaša Miku je Bratislava to hlavné, a preto ho treba voliť. Ale ja ho voliť nebudem, lebo nemôžem. Patrí sa konkrétne odpovedať, tak nech sa páči.

Štefan Hríb: Napísal mi Václav Mika Natália Ložeková / natalialozekova.sk

milý Vašo,

ďakujem za list a záujem. Som Bratislavčan od narodenia, mám toto zanedbané mesto rád, no chcel by som, aby sa zmenilo. A práve preto Ťa nemôžem voliť. Mám hneď tri konkrétne dôvody, no ešte predtým poviem, že žiadny z nich nie je spôsob, akým si ukončil Lampu v RTVS, hoci to bolo veľmi nevkusné a podlé. Dôkazom nech je môj text v tomto časopise k poslednej voľbe riaditeľa RTVS už po tvojom faule, keď som Ťa proti Rezníkovi osobne podporil.

A teraz tie tri dôvody:

Myslím si, že trochu viem, prečo si z RTVS urobil televíziu marcinovskej zábavy. A trochu viem aj o tom, ako vznikajú všetky tie zábavné formáty, prečo sú také drahé a čo je ich skutočný zmysel. Rovnako tuším, prečo ich moderátori mohli moderovať mítingy a akcie Smeru, hoci nám v minulosti podsúvali štatút pracovníka RTVS, podľa ktorého by sme sa mimo televízie nemali vyjadrovať  takmer k ničomu. A je mi celkom jasné aj to, prečo v RTVS za Tvojho pôsobenia nebola odvážna investigatíva a prečo správy iba jemne hryzkali. To všetko bolo preto, lebo taký unesený bol celý štát. Prispôsobil si sa, šikovne si manévroval, a bol si úspešný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite