Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlasy v uteráku

.andrej Legutký .stĺpčeky .slovo farára spod tatier

Nad hlavou mi šuští vyradený záchranný padák veľkosti XXXL. Jeho žiarivá ružová farba po troch táboroch vybledla na úplne bielu. V strede ho dvíha k nebesiam stojka z vyschnutého smrečka a všetky šnúry sú prikolíkované na spôsob stanu. Je to naša skautská kaplnka.

Vlasy v uteráku Natália Ložeková / natalialozekova.sk

v kaplnke sedí vyše sto detí, mladíkov a dievčat. Vĺčatá a včielky ukonané slnkom a celodenným náročným programom sa cez kázeň opúšťajú a upadajú do tichučkého spánku. Oltárom mi je transportná debna z preglejky a za chrbtom mi zapadá veľké oranžové slnko rovno za Kriváň. Neviem, akým duchovným zážitkom je slúžiť omšu pod klenbou Chrámu sv. Petra vo Vatikáne, no ani tu to nie je zlé. Počet takých kaplniek na našom táborisku sa blíži už k dvadsiatke. Každý rok jedna. Tí, ktorí sa v tej prvej počas premenenia nesmelo dotkli pohľadmi plnými začínajúcej lásky, majú už dnes dospievajúce deti. Na prvých táboroch som robil všetko, teraz sa len zboku pozerám, ako to ide odchovancom mojich odchovancov. Každoročne býva toto miesto pod Kozím kameňom na pár dní či týždňov mojím letným domovom a dúfam, že trochu aj ich.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite