Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Harhovské Čudá a Zábaviská

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

„Keď ši nebul v Harhove, ta ši bul v rici”, vynímalo sa na pätnásť- metrovom transparente nad dedinou. Chlapi ešte stále šnurovali laná a upevňovali slogan, keď vtom zbadali farárovo auto rútiace sa priamo na nich.

Harhovské Čudá a Zábaviská Natália Ložeková / natalialozekova.sk

pán farár si to namieril rovno do potoka. Nechtiac. Vraj ho rozrušili škaredé slová na transparente a strhol volant. Ale chlapi žiadne škaredé slová neidentifikovali. Skutok sa nestal. Vytiahli farárove auto a pomohli mu ďalej do dediny. Vybavili mu aj protekciu cez miestnu protidrogovú jednotku, ktorá rampou zatarasila vstup do obce. Prehliadku vykonávali Majtin a Cecília. Majtin je muž hrhovského pôvodu. Cecília je jeho koza. Každé auto smerujúce do obce musela koza Cilka oňuchať, v niektorých autách mala aj prehliadku. Majtin koštoval, ak voľačo našiel, a poprial prijemnú zábavu. Otváral rampu a púšťal návštevníkov k zdroju hlasného smiechu, spevu a zábavy. 

Naľavo veľká kopa sena, na ktorú sa rútilo stádo utekajúcich detí. Najznámejšia súťaž v obci. Nájdi ihlu v kope sena. Doslova. Ten, kto našiel drevenú ihlu, vyhral nový bicykel. Napravo desiatky chlapov povzbudzujúcich kotkodákajúce kurence. Voláme to ruleta. Plocha pre sliepky je rozdelená na 30 očíslovaných polí. Môžeš si staviť na sliepku a políčko. Keď sa trafíš a tvoja sliepka dané políčko ose... označí, vyhrávaš. Je to jediný druh hazardu, ktorý v obci fičí. Teda, okrem podomácky vyrobených traktorov, ktorých preteky praktizujeme. Vyrába ich jedna rodina na dolnom konci dediny. Hovoríme im Kuca Paca, s.r.o.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite