Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Náboženstvo by malo byť oddelené od politického boja

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Ten prvý začínal ako plastický chirurg. Miluje rock, jeho vášňou sú americké motorky. V roku 1989 založil motorkársky klub, spriaznený s  gangom Hell Angels.

Náboženstvo by malo byť oddelené od politického boja Marko Erd/SITA

v apríli roku 2015  jeho vlci na motorkách, ozdobených červenými zástavami  pod heslom: „Za vlasť! Za Stalina!“, podnikli spanilú jazdu z Moskvy do Berlína.  Dlhé vlasy mu padajú na koženú bundu. V tvári má pátos hĺbavého mysliteľa, akoby bol rodným bratom Tibora Rostasa, pohľadom upretým do diaľav pripomína bohatiera z ruských bylín.  

Druhý je právnik. Kariéru začal už za komunizmu. V tom čase, na základe vykonštruovaného procesu, odsúdil kňaza Bystríka Janíka. Ako nominant HZDS sa stal ministrom spravodlivosti.  V roku 1998 bol zvolený za sudcu Najvyššieho súdu. Po celý ten čas verne slúžil nekalým politickým stratégiám Mečiarovej  vlády. Pomohol zastaviť vyšetrovanie Ivana Lexu obvineného z únosu prezidentovho syna. Telefonát z roku 1994 odhalil jeho priateľské styky s albánskym mafiánom Bakim Sadikim. Albánec  bol trestne stíhaný za pašovanie a distribúciu heroínu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite