Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Resoty očami Michala Oláha: Resoty v lete

.michal Oláh .stĺpčeky .resoty očami Michala Oláha

V lete máme vždy menej chlapov. Niektorí znova skúsia žiť v nejakej opustenej chatke, garáži či lacnej ubytovni, iní zasa dajú prednosť alkoholu.

Resoty očami Michala Oláha: Resoty v lete Natália Ložeková / natalialozekova.sk

podaktorí odídu len tak, veď je teplo, tak sa dá prežiť aj pri vode. Nášho údržbára Ibiho sme pre bolesť chrbtice poslali na týždeň do piešťanských kúpeľov. Nevedel sa už poriadne ani zohnúť. Najskôr sa bránil, že veď on oddychovať nepotrebuje. Potom bol rád. „V Piešťanoch bude veľa Arabov, bude sa ti tam páčiť, stretneš nových ľudí, porozprávate sa,“ snažil som sa ho motivovať bez istoty efektu. „Tam chodia len bohatí Saudi,“ namietal, „takí, ktorí majú aj dve-tri ženy. Tí sa so mnou baviť nebudú.“ Týmto medzikultúrnym úderom mi na chvíľu vyrazil dych. „Len choď,“ odvetil som už cez stiahnuté okienko auta, „veď si tam možno aj ty nejakú nájdeš.“

V lete máme vždy viac času na rozhovory. Chlapov je o polovicu menej. Ostávajú najmä tí, ktorí so sebou chcú naozaj niečo spraviť. Alebo takí, ktorí nevládzu odísť. Spontánne ich to vtedy viac ťahá k sebe, viac sa zaujímajú jeden o druhého. Občas sa všetci stretneme vo fajčiarni a niekto otvorí politickú tému. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite