Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako plagiátorstvo zničilo ďalšieho ministra

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Meno českého ministra Petra Krčála (53) ste zrejme nepoznali – a už sa ho ani neučte. Minulý týždeň za všeobecného pobavenia rezignoval. Ako druhý usvedčený plagiátor vo vláde. Po 20 dňoch vo funkcii.

Ako plagiátorstvo zničilo ďalšieho ministra Natália Ložeková / natalialozekova.sk

po ministerke spravodlivosti Mgr. Ing. Taťáne Malej z ANO, ktorá opisovala v obidvoch svojich diplomových prácach, sa teda porúčal aj minister práce a sociálnych vecí z ČSSD, ktorého bakalárska práca Mládež a voľný čas, obhájená v roku 2007 na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne, bola odpísaná z približne 75 percent (!). To pobúrilo aj menej citlivých lovcov plagiátov. Tu  totiž nešlo o odsek či dva, ale o celé dlhé pasáže skopírované slovo od slova. Zdrojom bola najmä práca inej študentky, obhájená na tej istej škole o rok skôr (ale aj ďalšie voľne prístupné texty na internete). Mgr. Bc. Krčál takmer iste nekradol osobne – mal na to ľudí, azda niekomu zaplatil za zhotovenie bakalárky „na kľúč“. Lenže lenivý ghostwriter urobil kompilát len z toho, čo narýchlo vygooglil. Kto mohol tušiť, že sa o 11 rokov stane hrdý nositeľ titulu Bc.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite