Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komu prekáža Slušné Slovensko?

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Smer a viaceré opozičné strany chrlia oheň a síru na organizátorov protestov, pretože si dovolili podporiť troch konkrétnych kandidátov na primátorov. Čoho sme práve svedkami?

Komu prekáža Slušné Slovensko? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

za slušné Slovensko vraj smie podporiť iba viacerých kandidátov naraz, nie jedného konkrétneho, vraj tým všetkých ostatných označili za neslušných, vraj vstupuje do politiky, a to sa predsa nesmie...

Takže po poriadku.

1. Ak sa organizátori protestov rozhodli podporiť konkrétnych kandidátov, nerobia nič iné, než že plnia sľub z námestí, že budú podporovať nezávislých ľudí, aby išli do komunálnych a iných volieb a uspeli v nich. To nie je zrada námestí, naopak, je to plnenie daného slova. To, akým spôsobom to robia, je ich sväté právo a slobodná voľba. Že podporujú len nezávislých kandidátov? Také boli námestia, tak to cítia, tak konajú. Isto nakoniec pochopia, že politické strany sú dobrý nástroj na zmenu krajiny, ale dnes vnímajú ako dôležité podporovať nových ľudí. Tým rozvracajú systém? Ale prosím vás.

2. Ak si politici myslia, že len oni môžu podporovať konkrétneho kandidáta, priznávajú sa k videniu sveta, v ktorom sú iní ľudia pripustení k účasti na veciach verejných iba vo voľbách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite