Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na záver požehnáme Pohodu

.daniel Pastirčák .stĺpčeky .slová z kaplnky

Ak to bude tak, ako si to predstavujem, potom to bude takto: V hotelovej izbe strávim len pár hodín. Vstanem ešte pred svitaním. Budem sa viezť rednúcim šerom. Auto minie ešte spiaci stanový tábor. Niektorí sa už budú baliť. Pohoda sa skončí.

Na záver požehnáme Pohodu Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ak to bude tak, ako si to predstavujem, v bekstejdži Arény Slovenskej sporiteľne sa zhromaždia kamaráti. Dvadsaťsedem dievčat a chlapcov z Gregoroviec – dediny, kde sa narodila Martina Kušnírová. Zvukovú skúšku majú ako prví. Ladia gitary, husle a basu. Spevokol Gregos Jánovi a Martine zaspieva piesne z ekumenickej komunity Taizé. Práve prichádza ďalšie auto. Vystupuje z neho pani farárka Anička, vánok sa hrá s jej plavými kučerami. Zo zadných dverí vystupuje usmievavý muž v jarmulke – rabín Baruch Myers. Objatie a káva, lebo bez kávy to nepôjde. Zoznamujem ich s Láďom Heryánom. Ľáďa je týpek, presne taký, akého som čakal. Kňaz s gitarou, spovedník Ivana Martina Jirousa. Už sme sa stretli včera večer na pive. Akoby sme sa boli poznali odjakživa. Je to trochu nezvyčajný kňaz, dlhé sivé vlasy mu padajú až na hruď. 

Ak to bude tak, ako si to predstavujem, skôr, než sa začne bohoslužba, Baruch zaspieva svoju modlitbu za mŕtvych priateľov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite