Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Život na vlásku

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Všetci vieme, že zomrel Fedor Frešo. Len tak, bez varovania. Boli sme naisto dohodnutí, že niekedy na jeseň zahrá u nás v .klube pod lampou. Istoty, čo sú znovu na smiech. A zažívame to aj v redakcii.

Život na vlásku Natália Ložeková / natalialozekova.sk

slovensko teraz žije väzbou Mariána Kočnera. Čítam, ako sa kdekto teší a posmešne ukazuje prstom. Je to, samozrejme, elementárny akt spravodlivosti a úplne súhlasím s Pánom prokurátorom Šantom, že predbežne zvíťazila odvaha a pravda. Ale tešiť sa z väzby neviem.

Neviem, a ani nechcem. Jednak je to trochu čudná radosť, a tiež – dejú sa vážnejšie veci.

Fedor Frešo bol môj kamarát, ktorý vedel žiť. V minulosti sme vzájomne často nesúhlasili, ale vždy sme sa po krčmách radostne zvítali. V posledných rokoch zmizol aj ten nesúhlas. Fedora, legendu z Collegia, bohéma a Bohom obdareného muzikanta, geniálne vyvažujúceho Mariána Vargu, som posledné roky vnímal najmä ako veľmi milého človeka. Prešiel si trápením, odišla mu manželka, a hoci sa píše, že ho to zlomilo, mne sa zdá, že ho to skôr zvláštne skrásnelo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite