Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kto bráni vrahov

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Prípad Cervanová je hrozný a môj názor naň je ustálený. Nebudem teraz dôvodiť proti argumentom môjho bývalého zástupcu, urobí to Martin Mojžiš v nasledujúcom vydaní. Ale pár slov poviem.

Kto bráni vrahov Natália Ložeková / natalialozekova.sk

1. K tejto kauze by som očakával aspoň elementárne váženie slov. Martin Hanus nazval svoju knihu „Hra sa skončila” s bombastickým podtitulom „Definitívna bodka za kauzou Cervanová”. To naozaj? My sme sa tu s vraždou hrali? A naozaj si myslí, že práve on všetko definitívne uzavrel? Poznám viacero novinárov, ktorí sa kauze venovali dlhšie a hlbšie ako on, a prišli pritom k opačným záverom, ale nepoznám nikoho, kto by o sebe tvrdil, že kauzu definitívne uzavrel. Martin Hanus áno. Súčasne pritom napísal, že pýcha je najväčším nepriateľom pravdy. Áno, je.

2. Ľudia, ktorí v tejto kauze hľadali pravdu, sa roky snažili osloviť obe strany. Robil to Robo Kirchhoff vo svojom filme, snažil sa o to pravidelne Andrej Bán a Martin Mojžiš v .týždni, obe strany som Pod lampu pozval aj ja. Nie je našou vinou, že druhá strana odmietala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite