Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tri správy

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Niektorí naši katolíci idú hlasovať za Kotlebov návrh, naša polícia vzala mobil českej novinárke, náš vládny špeciál zrejme pomohol vietnamskému režimu k únosu človeka. A náš prezident?

Tri správy Natália Ložeková / natalialozekova.sk

správa číslo jeden – Kotleba neúprimne zapískal a viacerí slušní ľudia úprimne zatancovali. Je veľmi nefér hádzať ich preto s fašistami do jednej ligy, ale je úplne fér povedať, že to čosi plasticky ukazuje. Až takéto dôsledky má inklinácia k tomu videniu sveta, v ktorom sú nesprávne potraty a správna obrana nenarodených takým kritériom konania, ktoré už nehľadí na kontext a širšie dôsledky. Nič predsa nebráni slušným ľuďom predložiť vlastné návrhy zákonov, zvyšujúce ochranu nenarodených. Ale presvedčenie, že každý prolifer je povinný podporiť takéto zákony aj vtedy, ak ich predkladá strana, ktorá život ničí, je prejavom morálnej úzkoprsosti a rigidity – a v dôsledkoch je to škodlivé práve pre prolife agendu. Naozaj škoda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite