Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dovidenia

.juraj Karpiš .stĺpčeky .iný pohľad

Minulý týždeň som bol členom komisie, ktorá doskúšala desať najlepších z celoslovenského finále Ekonomickej olympiády. „Ja aj tak odídem,“ pohotovo odpovedala študentka cez víťazný úsmev.

Dovidenia Natália Ložeková / natalialozekova.sk

prvé kolo olympiády zorganizoval INESS pre stredoškolákov. Záverečnému finále súťaže v bratislavskej aule Ekonomickej univerzity predchádzali školské kolá, do ktorých sa zapojilo viac ako 4 000 študentov zo 150 stredných škôl. Nasledovali krajské kolá, z ktorých vzišli 50 finalisti zo všetkých regiónov Slovenska.

Vzhľadom na plošný a intenzívny proces som nemal od vybraných študentov nízke očakávania. No aj tak ma zaskočili. Čakal som veľa trémy a málo teórie. Stretol som sebavedomých, motivovaných, sčítaných mladých ľudí s výborným prehľadom o aktuálnom dianí. Keby som dostal iba prepis diskusie, bez informácií o veku a kontexte, takmer pri polovici z ústne preskúšavanej desiatky by som nebol schopný zistiť, či nejde o absolventov ekonomickej vysokej školy. Niektorí z nich sa trochu trápili s angličtinou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite