Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Resoty očami Michala Oláha: Keď litera zabíja

.michal Oláh .stĺpčeky .resoty očami Michala Oláha

Rado má 44 rokov. Minulý týždeň ho prepustili z výkonu trestu. Odsedel si 10 mesiacov. Je invalidný dôchodca, má diagnostikované psychické problémy a epilepsiu.

Resoty očami Michala Oláha: Keď litera zabíja Natália Ložeková / natalialozekova.sk

nervózne predo mnou sedí. Za 99 centov dostal 10 mesiacov. Najskôr neverím a podozrievam ho, že mi niečo zatajil. „Určite naše súdy takto nefungujú,“ pomyslím si. Sudca musel vidieť, koho má v pojednávacej miestnosti. Nevidel. Rozhodol podľa litery zákona.

Čo sa vlastne stalo? „Druhého decembra 2014 okolo 21.30 som sa vybral do petržalského Tesca kúpiť si čučo. Najlacnejšia je Moja Johanka, 0,99 eura za 1,5 litra. Vzal som z regála fľašu a šiel k pokladni. Keď som chcel zaplatiť, pokladníčka ma odmietla, že medzi 22.00 a 23.00 hod. sú pokladne uzatvorené a platiť treba na informáciách. Šiel som teda zaplatiť tam, kam ma poslali. Po chvíli ma zastavil pracovník SBS, že som odišiel bez platenia. Následne prišla polícia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite