Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Videli ste?

.vladimíra Marcinková .stĺpčeky .svet starostovej dcéry

Videla som slovenského obrancu NHL, ktorý žije svoj americký sen, a to, čo sa deje na Slovensku, by ho nemuselo zaujímať. No domov odkazuje, že tiež by chcel stáť v piatok na námestí a reprezentovať Slovensko vo finále kľúčového zápasu za slušnosť.

Videli ste? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vláda nehrá fér, podráža a za hrubosť inkasuje penalty. Slušnosť hrá presilovku s desiatkami tisíc hráčov na námestiach. Bez jediného faulu. Fér a čisto. Presne za tento tím chcel minulý piatok Andrej Sekera vymeniť hviezdny Edmonton. S ním sa hlásili aj ďalší Slováci z desiatok miest po svete. Prichádzali pred ambasády a aj zďaleka bolo počuť, že im to nie je jedno. Vedia, čo sa môže a nemôže vo svete. Nechcú, aby sa mohlo, čo sa nemôže, u nás. 

„Nech sú sestričky usmiate a nebalia kufre do Rakúska.“

Videla som tehotné dievča v ôsmom mesiaci tehotenstva stáť na tribúne a vyzývať ľudí, aby jej pomohli priviesť dieťa do lepšej krajiny, než v akej žije ona teraz. Nech dievčatko, ktoré nosí pod srdcom, nikdy nezažije správu o vražde jej kamarátov, ktorí sa previnili len svojou poctivou prácou a odvahou. Nech nemusí žiť v krajine, kde sa príbeh legendárneho Krstného otca vysiela v hlavných správach s miestnym obsadením. Nech verí polícii, nech verí súdom, nech o spravodlivosť nemusí prosiť v uliciach.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite