Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Žijeme v rozčúlených dusivých časoch, ku ktorým patria protesty v uliciach: povedané s knihou Kazateľ, toto je čas rozhadzovať kamene. V Česku priniesli malý úspech: rezignáciu jedného komunistu.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zdeněk Ondráček (48) je večne nasrdený poslanec za KSČM, policajt bez humoru, ktorý sa chodí fotiť na okupovaný Krym. Na svoju smolu sa stal symbolom: ako mladý agitátor policajnej čaty z januára 1989 hovoril do vtedajšej štátnej televízie o bití demonštrantov a zábery (dostupné na YouTube) sú také známe, že vstúpili až do retroseriálu Vyprávěj. Ondráček zaryto trvá na tom, že obuškom len robil svoju prácu – a tvári sa, ako keby najradšej dal svojim kritikom jednu do nosa ešte dnes. Práve jeho komunisti nominovali za šéfa komisie pre kontrolu Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov (ako strážcu strážcov). Samozrejme, nie je to najdôležitejšia funkcia ani najväčší nominačný problém: ale posledné kvapky bývajú nenápadné a táto vážila dosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite