Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Život ukradnutý a život darovaný

.daniel Pastirčák .stĺpčeky

V prvom momente som nechápal, prečo sa mi z ničoho nič uľavilo. „Ten pútač je preč,“ došlo mi vzápätí. Vyše pol roka ma otravoval na mojej ceste k zástavke autobusu: „Výstava pre celú rodinu“ – vnucoval sa.

Život ukradnutý a život darovaný Natália Ložeková / natalialozekova.sk

cudne som odvracal zrak, i keď musím priznať, že tá busta z pravej svaloviny na môj sklon k morbidite pôsobila zvodne. Výstava sa konečne skončila. Nenavštívil som ju. Nedokázal by som sa tým ľuďom s atletickým telom stiahnutým z kože pozrieť do očí. Pýril by som sa ako vlčí mak. Mohol by som azda tvárou v tvár vtipne nainštalovaným mŕtvolám zabudnúť na kamaráta Romana a jeho čínskych druhov zo spoločenstva Falun Gong? Dokázal by som dať do zátvoriek príbehy štátom organizovaného vraždenia? Dá sa vari zabudnúť na filmový dokument o čínskom obchode s ľudskými orgánmi? Verejná poprava: Odsúdenci kľačiaci v rade, na chrbte kruh, puška doň o chvíľu vypáli presne zameranú dieru, tak aby sa neporušili vnútorné orgány. Neďaleko stojí rad sanitiek, ktoré telá odnášajú, aby z nich za čerstva vybrali orgány pre zahraničných klientov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite