Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Túto nedeľu 18. februára sa má v Hradci Králové zísť na mimoriadnom zjazde najstaršia česká politická strana. Sociálni demokrati budú rozhodovať o sebe. A o vláde. Aj o ďalšom smerovaní Česka.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

na prvé počutie to znie zveličene: o čom dôležitom by ešte mohla rozhodovať bývalá hlavná vládna strana, ktorá v októbrových voľbách utrpela debakel (prepad z 20 na 7 percent, zostalo jej 15 z 50 kresiel)? Sociálnych demokratov ťažia dlhy z kampane, chýba im vodca a bezradne sa motajú v opozícii. A o to ide. Trestne stíhaný premiér menšinovej vlády v demisii Andrej Babiš aj prezident Miloš Zeman ich chcú do vlády. Keby sa obnovila koalícia ANO s ČSSD a lidovcami, mala by väčšinu 103 hlasov v 200-člennej snemovni. Česko by navonok vyzeralo normálnejšie ako teraz, keď sa Babiš v rámci nátlaku vyhráža paktom s komunistami a proticudzineckou stranou Tomia Okamuru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite