Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Resoty očami Michala Oláha: Dobrý skutok

.michal Oláh .stĺpčeky

Občas nás navštívia ľudia, ktorí nám chcú pomôcť. Spomedzi nich sa vymyká príbeh dôchodkyne, ktorá nám minulý týždeň zaklopala na dvere.

Resoty očami Michala Oláha: Dobrý skutok Natália Ložeková / natalialozekova.sk

„Dobrý deň, mladý pán,“ vošla do kancelárie prežehnávajúc sa zvráskavená, decentne oblečená staršia žena s tragickým výrazom tváre. Pri tomto hereckom vstupe vždy spozorniem. „Dobrý deň,“ odzdravil som a podal jej ruku. „Chcem vám darovať byt, pán farár. Jednoizbový,“ vychrlila zo seba, keď si sadala na ponúknutú stoličku. Z malej čiernej kabelky začala vyťahovať rôzne tlačivá a linajkový papierik, na ktorom bola krasopisne čiernym perom napísaná akási adresa a meno známeho bratislavského notára. „Som vdova, onkologická pacientka, zavolajte pánu notárovi, potvrdí vám to. Teraz má však dva dni dovolenku,“ strkala mi papierik do rúk. „Zanedlho umriem a chcem spraviť ešte dobrý skutok a darovať byt na pomoc bezdomovcom. Potrebujem len peniaze na prepis, mám malý dôchodok a veľa miniem na lieky. Pozrite, tu mám potvrdenie, že som onkologická pacientka.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite