Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Prečo Andrej Kiska nie je povinný kandidovať

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Veľa sa teraz hovorí, že súčasný prezident má zodpovednosť znovu kandidovať. V budúcom čísle o tom prinesieme zásadný text. Dovoľte mi teraz tri osobné poznámky.

Štefan Hríb: Prečo Andrej Kiska nie je povinný kandidovať Natália Ložeková / natalialozekova.sk

andrej Kiska išiel v roku 2014 do prezidentského súboja preto, aby skúsil trochu zmeniť Slovensko. Vložil do toho svoju energiu, svoje peniaze a svoj rodinný čas. A naozaj Slovensko pomohol zmeniť. Priniesol do verejného priestoru nádej a súcit, odmietol národný strach a egoizmus a šiel aj do ťažkých sporov s vládou, pričom ostro pomenoval mafianizáciu krajiny. Stal sa najlepším slovenským prezidentom v celej našej histórii a urobil dosť veľa na to, aby bol teraz slobodný v rozhodovaní. Znovu kandidovať musí niekto, kto potrebuje reparát, nie ten, čo ťažkú výzvu zvládol. Ten kandidovať len môže, a ak aj nebude, patrí mu vďaka a úcta.

Patril som k ľuďom, ktorí podporili Andreja Kisku dávno pred prvým kolom prezidentských volieb. Od začiatku sa mi zdalo jasné, že ľudsky aj povahovo bol ďaleko pred Procházkom a tiež, že v druhom kole môže poraziť Fica.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite