Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čaro začiatku

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Ako sa to všetko začalo? Prvé stretnutie, začiatok spoločnej histórie, zrod lásky. Aj v starobe žijú spomienky na začiatok vzťahu. Áno, niekedy bývajú aj živšie ako tie novšie zážitky.

Čaro začiatku Natália Ložeková / natalialozekova.sk

dokonca rokmi sa tie staršie zážitky, spomienky na začiatok, stávajú silnejšími, kým na tie neskoršie udalosti sa ľahšie zabudne. Pre mňa je napríklad dodnes stále veľmi živá spomienka na to, ako ma v prvej triede strednej školy prvýkrát prepadla myšlienka a želanie stať sa kňazom.

V Evanjeliu podľa Jána sa tiež píše o tom, ako sa to začalo s Ježišom a jeho učeníkmi. Dvaja mladí muži prvýkrát stretnú Ježiša a toto stretnutie zmení ich život a natrvalo ich poznamená. Dozvieme sa aj mená týchto mužov. Jeden sa volá Ondrej a je to brat Šimona, ktorého Ježiš nazve Kéfas, čo v preklade znamená Peter, a pod týmto menom sa neskôr stane slávnym. Je to Peter, skala, na ktorej stojí celá cirkev. O menách druhých dvoch učeníkoch tá správa mlčí. No aspoň je známe, komu za tú správu vďačíme, je to evanjelista Ján. Na ňom je postavené štvrté evanjelium. Celkom presne si Ján pamätá na to, ako sa to všetko začalo, keď on a Ondrej spoznali Ježiša.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite