Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

S vetrom vo vlasoch sme uháňali

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Keď som bol po troch dňoch z najhoršieho vonku, zaklopala mi na tom drevenom pajzli, kde som spal, domáca. Nič nepovedala.

S vetrom vo vlasoch sme uháňali Natália Ložeková / natalialozekova.sk

vedela, že v jazyku jej kmeňa by som ju určite odignoroval. Chytila ma za ruku a dotiahla na recepciu. Cez tie drevené steny musela počuť moje žalúdočné útrapy v plnej paráde. Tradadá. Recepcia! Iste! Tak cnostne by som to nevolal. Jedna prútená stolička, zhrdzavený sud a zamastená papierová krabica s kľúčmi.

A domáca? Chudá ako zastrúhaný vlas. Isto nejedla, odkedy sa rozhodla investovať do tejto nehnuteľnosti. Nazvala to U šakala. Príznačné aj pre mňa, tri dni som tam zavýjal od rytmických tancov v črevách. Cestou som dumal, že to asi upratovačka chce prémiu za to, čo som tri dni vyvádzal, ale keď som sa obzrel okolo, všetko bolo inak. O ten zhrdzavený sud sa opierala miestna princezná, hneď sa mi popravilo a zrazu som aj na iné myšlienky prišiel. Zbadala ma a v jej očiach som videl nefalšovanú radosť. Poslala ju prababička, či som v poriadku. Áno, tá moja samozvaná liečiteľka. Tri kroky som cúvol. Pozrel som, či sa dá niekde ujsť. Našiel som si zamrežované okienko. Keď sa dobre trafím a naberiem rýchlosť, už ma nechytia. Tá rodina sa na mňa zamerala. Keď prídete do malého mesta v Kambodži, kde turistu jakživ nevideli, majú zmapovaný každý váš krok. Ste tam jedna veľká atrakcia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite