Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .stĺpčeky .priama reč Lucie Piussi

Tento rok mám presne toľko, ako naša mama, keď zomrela. Zvláštny pocit. Mali sme so sestrou sedemnásť, keď sa zabila pri automobilovej havárii cestou zo služobnej cesty.

Priama reč Lucie Piussi Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zomrela spiaca na sedadle smrti. Tajne som nazrela do šuplíka, kde bola pitevná správa. Písalo sa tam, že smrť nastala okamžite, príčin bolo neúrekom. Viac som to neskúmala. Utešovala som sa, že mala už život za sebou. Haha. Dnes pri tej myšlienke pregĺgam. Ženie ma permanentný pocit, že pravý život sa stále iba začína. 

Tá noc, keď u nás zazvonili policajti, bola ako zemetrasenie. Naša mama bola stred vesmíru, v ktorom sa všetko zaujímavo točilo okolo časopisu Kozmos. Bola novinárka, popularizátorka vedy a kvôli časopisu pre amatérskych astronómov by si zničila život aj zdravie, ale my, čo sme boli súčasťou jej zápalu, sme vôbec nechápali rovesníkov, čo sa sťažujú na svoje matky a ich prehnanú starostlivosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite