Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Andrej Babiš sa minulú stredu stal premiérom. Prevzal tým pomyselné posledné kľúče od Českej republiky (aj jedny skutočné: premiér je jedným zo strážcov korunovačných klenotov).

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

je to prvýkrát, keď je na čele vlády niekto iný ako z pravicovej ODS alebo ľavicovej ČSSD. Ale aj prvýkrát, keď je nastupujúci premiér obvinený políciou z dotačného podvodu za dva milióny eur (známa kauza so zneužitím európskych dotácií na jeho luxusnú farmu Čapí hnízdo). A prvýkrát, keď sa premiérom stáva človek, ktorý je evidovaným spolupracovníkom ŠtB a súdi sa pre to na Slovensku – pomery sa zhoršili natoľko, že táto výhrada dnes patrí k tým menším(!).

Premiér Babiš má tento týždeň predstaviť jednofarebný menšinový kabinet, zložený z doterajších ministrov ANO (napríklad ministrom zahraničia má byť šéf rezortu obrany – herec a diplomat Martin Stropnický) a z doterajších námestníkov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite