Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico padá, a my?

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Festival populizmu, ktorý v posledných dňoch rozpútal predseda vlády, je väčším dôkazom toho, že Smer padá, než všetky prieskumy. On to už vie a zúfalo sa bráni. A my?

Fico padá, a my? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ficov pokus rozdeliť ľudí na dobrých zamestnancov, ktorí hrdlačia po nociach a víkendoch, a pupkatých podnikateľov, ktorí hrajú golf, je ako z učebníc komunizmu. Je to nehanebný pokus o návrat triednej nenávisti, ktorý je pre našu slobodu nebezpečný rovnako ako Kotleba. Nočná zmena predsedu vlády bola pokusom o nárast vlastnej popularity aj za cenu návratu k rozoštvávaniu ľudí spred roku 1989 – a to nie je jadro, ale hanba Európy.

Takisto je to s hrou o zmrazovaní platov ústavných činiteľov. Nechať svojich vždy poslušných poslancov hlasovať za zvýšenie týchto platov, a potom z Afriky kričať, že nieeeee, to nikdy, radšej nebudem premiér, to je priehľadná hra politika, ktorý je na ústupe, no kŕčovito sa tomu bráni. Znovu to robí aj za cenu šírenia nebezpečných bludov o zlých politikoch, ktorí chcú privysoké platy, hoci tie sú v skutočnosti stále nízke. Ani to nie je jadro, ale toaleta Európy.

Ale veď fajn, tento spôsob sebadeštrukcie dobre funguje, spoznalo to HZDS aj SDKÚ, spozná to aj Smer. Je teda čas pripraviť sa na veľké výzvy. Župné voľby ukázali nielen túžbu ľudí po zmene, ale aj cestu. Návrat tohto uneseného štátu do rúk jeho občanov a nastolenie elementárnej spravodlivosti bude od demokratickej opozície vyžadovať ucelenú predstavu o krajine, ale aj jej kooperáciu, zmysel pre celok a pokoru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite