Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Tá správa vzbudzuje úľavu i smútok: niekdajšia šéfka sekretariátu premiéra Nečasa, ktorá si objednala u vojenských špiónov nezákonné sledovanie civilistov, dostala podmienku. Špióni tiež.

Český týždeň Tomáša Němečka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

hlavné pojednávanie prebehlo na Okresnom súde pre Prahu 1 už tretíkrát (!). Predtým boli obžalovaní oslobodení. To však zakaždým zrušila odvolacia inštancia a nakoniec nariadila výmenu sudkyne. Namiesto bývalej komunistky, ktorá na kauzu zjavne intelektuálne nestačila (a ktorá teraz sama čelí disciplinárnej žalobe za prieťahy v piatich iných veciach), prevzala spis ponovembrová sudkyňa - a rozhodla v súlade so zdravým rozumom. 

O zneužití moci nie je pochýb: vojaci vykonávali sledovanie bez súhlasu ministra obrany i súdu. Aj motív bol jasný: ambiciózna premiérova milenka Jana Nagyová požiadala svojich známych z armádnej tajnej služby, aby našli na Nečasovu manželku niečo, čo by premiéra prinútilo k rozvodu (kartárka totiž Nagyovej veštila, že pani Nečasová má možno milenca).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite