Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cesta Pavla Ruska

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Vlastnil Markízu, rozhodoval o jednom prezidentovi a viacerých politických stranách, redaktorov mal na povel a Slovensko pri nohách. Dnes je vo väzbe v súvislosti s vraždou. Aký je to príbeh?

Cesta Pavla Ruska ILUSTRÁCIA NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

pavol Rusko mohol byť bežný karierista, ktorý svoje šťastie hľadal cez KSČ a jej mládežnícku organizáciu. Lenže komunizmus padol a on, hoci najskôr vystrašený, rýchlo pochopil, že práve prispôsobivé typy karieristov môžu byť úspešné v každom režime.

Keď zakladal Markízu, bez Mečiara sa to nedalo. Dnes sa ukazuje, že ani bez mafie. Na oboje pokojne pristal. Keď Mečiar prestal byť nevyhnutnosťou, stavil na reformné strany a ako darček k prítulnému spravodajstvu im pribalil sebastredného prezidenta z Košíc. A keď sa mu potom málilo, že cez televíziu úspešne manipuluje pravicu a celý štát, založil si vlastnú stranu a stal sa ministrom. Celý jeho život, každý jednotlivý krok a rozhodnutie, akoby pritakali jeho sklonom, povahe a pocitu, že môže všetko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite