Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Resoty očami Michala Oláha

.michal Oláh .stĺpčeky

„Chlapi, ideme k Bráne slobody, pozrieme si bustu Antona Srholca, bol tam už aj prezident,“ snažil som sa motivovať našich chlapov z Resocializačnej komunity Antona Srholca na výlet na Devín. 

Resoty očami Michala Oláha ILUSTRÁCIA NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

chlapi, ideme k Bráne slobody, pozrieme si bustu Antona Srholca, bol tam už aj prezident,“ snažil som sa motivovať našich chlapov z Resocializačnej komunity Antona Srholca na výlet na Devín. „Ten Kiska?“ reagoval pohotovo náš najstarší obyvateľ, 89-ročný Alojz. „Ten je ako Masaryk, tiež pomáha všetkým.“

Po príchode sme si posadali na lavičky a pomodlili sa Otčenáš. Chlapom som povedal, že na tomto mieste vystúpil don António verejne naposledy. Z posledných síl sa poklonil obetiam komunizmu a stretol sa s hlavou štátu. Sadol som si oproti Antóniovej buste a započúval sa do hlasov ľudí, čo šli okolo. Niektorí sa pristavili pri pomníku, iných prilákala naša dvadsiatka bezdomovcov s cigaretou v ústach v divných kabátoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite