Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo je vo svete toľko utrpenia?

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Potom Ježiš povedal svojim učeníkom: „Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma.“ Prečo hovorí o utrpení? Tá otázka nás sužuje odjakživa. Prečo je tu tak veľa nezmyselného utrpenia?

Prečo je vo svete toľko utrpenia? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

veď ak je tu dobrý Boh, prečo dovolí, aby tu bolo tak veľa utrpenia? Veď ak je on všemocný, ako tvrdí naše náboženstvo, prečo nepoužije celú svoju silu proti všetkému tomuto trápeniu?

Jedno vieme naisto: Utrpeniu sa máme vyhýbať. A najmä nemáme spôsobovať utrpenie iným: ani ľuďom, ani zvieratám. Utrpenie máme zmierňovať tak, ako to len dokážeme. Na to nám Boh dal rozum, aby sme našli cesty, ako utrpeniu zabrániť alebo ho aspoň čo najviac zmierniť. Medicína je v tomto boji obdivuhodný pomocník. Časom vzniklo aj veľa iných záchranných sietí v boji proti utrpeniu. Počas dňa i noci sa po celom svete dejú veľkolepé veci pri nasadení proti biede. 

„Od momentu narodenia cez únavnú starobu až po biedu smrti nás po celý život sprevádza utrpenie.“

Apoštol Peter chce utrpeniu zabrániť, dohovára Ježišovi, že sa nikdy nesmie stať, aby musel trpieť, aby ho trápili či dokonca zabili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite