Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Finta, ktorú znovu nevidíme

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Minister Richter ostáva vo vláde, hoci dôvody na odchod sú silné – a predsa sa tu vytvára podivná zhoda, že problémom fungujúcej vlády je Danko, nie Fico. Prečo to znovu robíme?

Finta, ktorú znovu nevidíme Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zrejme to zapadlo mimo našej málo rozvinutej pamäti. Ale možno si to len nechceme priznať. A  ten neférový postup antireformného predsedu vlády voči koaličným partnerom, amnestovaný médiami aj elitou, má svoj precedens. Jeho aktérom bol reformný Mikuláš Dzurinda.

Ale najskôr dve poznámky – prvá k Dankovi a druhá k Richterovi.

1. Dankov postup pri vypovedaní koaličnej zmluvy aj pri odvolávaní ministra práce bol amatérsky. Vyvolávať dojem odhodlania a sily a potom kvôli zotrvaniu pri zdrojoch vo všetkom ustúpiť, to je najhoršia možná taktika pre akúkoľvek stranu, ktorá chce byť rešpektovaná, o to viac pre historicky sebaznemožnenú SNS. A poľahčujúcou okolnosťou nie je to, že Danko môže byť v koalícii vydieraný korupčnými kauzami, takže nemôže žiadať odvolanie Kaliňáka, len Richtera, a nesmie myslieť vážne svoj odchod z koalície – potom má z politiky rýchlo odísť, nie sa v nej nadúvať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite