Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Osemdesiatka

.andrej Legutký .stĺpčeky

Tá anomália tam stále je. Idete po diaľnici z Východnej na Liptovský Hrádok a pred výjazdom na odpočívadlo natrafíte na osemdesiatku. V opačnom smere je rýchlosť obmedzená v ľavom jazdnom pruhu na stovku, v pravom na osemdesiatku.

Osemdesiatka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

keď sa trochu pozabudnem, rozmýšľam, za čo je menšia pokuta. Za bezdôvodnú jazdu v ľavom pruhu povolenou rýchlosťou, alebo za jej prekročenie o dvadsať kilometrov za hodinu v správnom jazdnom pruhu? Ale najmä, keď sa vraciam z ďalekých ciest po stovkách kilometrov na diaľniciach, je toto prvý diaľničný úsek, kde je permanentne pri odpočívadle a čerpacej stanici bez zjavnej vonkajšej príčiny drasticky obmedzená rýchlosť. Možno sú v tom nejaké technické nuansy v šírke pripájacích pruhov alebo ich dĺžke, ktoré laik nemusí poznať. No tým dvojakým metrom pre východný či západný smer jazdy je to rozhodne divné a raritné. Polícia tam často kontroluje dodržanie rýchlosti a veru, vždy kohosi majú. My miestni už vieme, že sa treba sústrediť a odolať pokušeniu nespomaliť. Za desiatky rokov sa tam už azda na pokutách vyzbieralo dosť na odstránenie prípadnej príčiny nečakaného obmedzenia rýchlosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite