Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vládna kríza sa končí, kríza štátu nie

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Hrané úsmevy, hraná dôvera, hraný súlad, no za oponou nefalšované vzájomné opovrhnutie a dýky, namierené do chrbtov – tak sa predbežne končí vládna kríza 2017.

Vládna kríza sa končí, kríza štátu nie Natália Ložeková / natalialozekova.sk

spôsob, akým sa začal doteraz najväčší spor tretej Ficovej vlády, jeho priebeh a tiež koncovka ukázali, aká je povaha vecí verejných na Slovensku 27 rokov po ich vytrhnutí z rúk komunistov a návrate do rúk ľudu. Nie je to radostný pohľad, ale nie je ani beznádejný.

Dozvedeli sme sa tri dôležité veci.

V prvom rade, tejto koalícii nejde o dobré spravovanie štátu, ale len o svoje záujmy finančného charakteru. Preto dostala na začiatku školstvo práve SNS – lebo vláde nezáleží na vzdelávaní našich detí, ale na prerozdelení moci tak, aby to nebránilo ceste k peniazom. Pre to isté bola neskôr koalícia ochotná škandál s eurofondmi prikryť spoločnou tlačovkou, a keby neprišla európska kontrola a OLAF, bolo by to tak dodnes – lebo vláde nejde o odstránenie korupcie, ale len o imidž a nerušený prísun európskych peňazí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite