Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovenská otázka

.štefan Hríb .stĺpčeky .editorial

Dianie okolo zneužívania eurofondov je len dôsledkom toho, ako je na Slovensku nastavené spravovanie vecí verejných. Nie je prekvapujúce, len ubíjajúce. Ale môže byť aj zaujímavou výzvou, ak sa nezľakneme.

Slovenská otázka Natália Ložeková / natalialozekova.sk

už viac ako rok smutne sledujem, ako sa tu aj v lepších kruhoch diskutuje, či nie je táto vláda lepšia ako čokoľvek s Richardom Sulíkom. Obave, že šéf SaS nevníma širšie súvislosti meniaceho sa sveta, podceňuje hrozbu z Ruska a nemá dosť citu pre ľudí v núdzi, pritom rozumiem. Áno, Západ je znovu raz krehký, sloboda ako vždy nezaručená, Slovensko ešte stále málo ukotvené, a historická skúsenosť strednej Európy ako koristi v medzipriestore čerstvá. Preto je namieste opatrnosť pred každým, kto by toto prehliadal a tým hazardoval s osudom celej krajiny.

Ale, prosím vás, buďme poctiví.

Dnešné Slovensko je unesený štát. Funguje na princípe bratstva, ktoré sa len obmedzene obmieňa, no stále rovnako si delí korisť z práce a daní všetkých – a všetko ostatné, vrátane budúcnosti detí, služby ženám a starostlivosti o starcov, hanebne zanedbáva. Nie je to spravodlivý štát, nemá ideu ani vzlet. Vlastne to ešte stále nie je celkom štát, lebo ten potrebuje dlhoročné budovanie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite