Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hľadajú sa spolupracovníci

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Keď Ježiš tiahol cez mestá a dediny v Galilei, všade navštívil miestne modlitebne, synagógy a hovoril k ľuďom. Musel ľudí fascinovať, lebo prichádzali v zástupoch, aby si ho vypočuli.

Hľadajú sa spolupracovníci Natália Ložeková / natalialozekova.sk

a mnohí spomedzi nich  mali nádej, že budú vyliečení z choroby. Pretože vskutku sa cez neho udiali mnohé zázraky. Došlo dokonca k zmŕtvychvstaniam. No aj keď Ježiš mnohých dokázal vyliečiť, čo to bolo oproti núdzi tých, ktorí sa tlačili okolo neho. 

„Keď Ježiš uzrel zástupy, bolo mu ich ľúto, že boli zmorené a bezmocné ako ovce, ktoré nemajú pastiera.“ Ježiš sa nechal dotknúť núdzou, s ktorou sa stretol. Neodvrátil sa od nej. Nebolo pekné na pohľad, čo zbadal na ľudskom utrpení: veľa chudoby, mnohých vyčerpaných a na konci so silami. Naozaj to nebol radostný pohľad. 

Denne sme informovaní cez všetky mediálne kanály o atentátoch, katastrofách, hladomoroch. Niekedy je vôbec ťažké pocítiť súcit. V istom bode duša vypne a nemyslí viac na všetku biedu sveta. Potom hrozí nebezpečenstvo, že sa otupíme a núdza sveta sa nás už nedotkne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite