Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Aj pád na hubu je pohyb vpred

.vladimír Ledecký .stĺpčeky .svet hrhovského starostu

Od podpísania zmluvy s prvým zamestnancom obecnej firmy ubehlo sedemnásť rokov. Obaja sme ešte tu a pri príležitosti sedemnásteho výročia sme si pospomínali na začiatky.

Aj pád na hubu je pohyb vpred Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zdedili sme nefunkčnú miešačku, odtlačili sme ju hneď do šrotu. Tri lopaty a krompáč, všetko bez násad. Smejeme sa na tom. Teraz sa na mňa uškŕňa z nového traktora. Dostávam veľa rôznych otázok. Porozprávať všetko negatívne, čo sa stalo v súvislosti s obcou a obecnou firmou. Tak som sa zamyslel. 

Kopali sme vodovod a platili za vykopaný meter. Vymerali sme kopáčom úseky a šli po svojom. Ľahko im to šlo, dobrá cena, tak pokračovali iniciatívne ďalej. Podkopali tri stĺpy elektrického vedenia, ktoré sa vyvrátili. Vinník sa dodnes nenašiel. Ešteže im do toho vošla cesta, inak by boli v susednej obci. 

Rozhodli sme sa, že si skrášlime našu obec. Doniesli sme krásne dreviny v črepníkoch. Celý deň sa vysádzali, naozaj to nie je ľahká práca. Až na druhý deň sme zistili, že naši záhradkári ich zakopali aj s črepníkom. Nikomu nenapadlo, že to treba vybrať z črepníka. Mne nenapadlo, že ľudia, čo to nikdy nerobili, takúto vec nevedia. No a nepočítali sme ani s tým, že po pár mesiacoch v obecnej firme nám našich zamestnancov preplatia iné firmy. Zoberú nám ich v tej hlavnej sezóne, keď ich budeme najviac potrebovať. A to všetko napriek tomu, že predtým Rómov nezamestnávali. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite