Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aký si bol ku svojim blízkym?

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Jedenásti učeníci odišli do Galiley na vrch, kam im Ježiš rozkázal. Keď ho uvideli, klaňali sa mu, no niektorí pochybovali. Ježiš pristúpil k nim a povedal im: „Daná mi je všetka moc na nebi i na zemi. Choďte teda, učte všetky národy.“

Aký si bol ku svojim blízkym? Natália Ložeková / natalialozekova.sk

to je poverenie, ktoré Ježiš zanechal pred svojím nanebovstúpením. Spája sa mi to s jednou spomienkou, ktorá sa mi hlboko vryla do pamäti. V roku 2001 som bol v Iráne na pozvanie moslimských autorít tejto krajiny. Súčasťou môjho programu bola prednáška na prísne islamistickej Imam-Sadr-Univerzite v Teheráne. Prekvapil som svojich poslucháčov tým, že som začal práve touto časťou evanjelia. Povedal som im, že my kresťania sme dostali od Ježiša príkaz ísť a učiť všetky národy. A objasnil som im, že ako kresťania sa nikdy nesmieme zriecť tejto našej misionárskej úlohy, pretože inak by sme už neboli kresťanmi. Pri týchto slovách bolo cítiť v miestnosti napäté ticho. Atmosféra ešte viac zvážnela, keď som dodal, že ako kresťania vychádzame z toho, že Ježiš nám zjavil celú pravdu, a preto veríme, že učenie Ježiša je pravdivé aj dnes a že je stále platné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite